SEO Nasıl Yapılır, Nasıl Öğrenilir? 30 Önemli Adım 2023 Trendleri - Grower

SEO Nasıl Yapılır, Nasıl Öğrenilir? 30 Önemli Adım 2023 Trendleri

Günümüzün dijital çağında, etkili çevrimiçi görünürlük ve stratejik pazarlama, işletmelerin gelişmesi için oldukça önemli bir yere sahiptir. Arama motoru optimizasyonu  (SEO) , Google gibi arama motorlarında üst sıralarda yer almamız için yapılan çalışmalara verilen isimdir.  

SEO yaptıkça ve arama motorlarında üst sıraya çıktıkça web siteniz üst sıralarda yer almaya başlıyor ve insanlar için görünürlüğünüz artıyor. Bununla birlikte daha çok müşteri çekmeye başlayıp rakiplerinizden önde olmaya başlıyorsunuz. Çevrimiçi verilere göre, bir örnek vermek gerekirse herhangi bir aramada karşınıza çıkan sayfadaki ilk beş organik sonuç, tüm tıklamaların % 67’sinden fazlasını oluşturuyor. Bu verilere göre web siteniz ne kadar üst sıralarda olursa ve ne kadar yeni ziyaret alırsanız bu ziyaretçileri yeni müşterilere dönüştürmek için daha fazla fırsatınız olur. Bunun için de odaklanmanız gereken yer SEO! Biz de Grower olarak bu yazıda nasıl SEO yapmanız gerektiğini ve neler yapmanız gerektiğini anlatmaya çalışacağız.

İçerik Nasıl Yazılır Nasıl Üretilir?

SEO yapmak için ilk adım düzenli içerik üretimi olmalı. İçerikler yazmayı, düzenlemeyi ve o içerikleri ilgi çekici hale getirmeyi öğrenmeliyiz. En iyi içerik üretenler Google’da üst sıralarda çıkar. İnsanlar aramalar yaptıklarında Google algoritması en iyi içeriği kullanıcılarının karşısına çıkarmaya çalışır. Bunun için de yazdığınız makaleleri daha dikkat çekici hale getirmek için videolu içerikler üretebilirsiniz. Böylelikle iki adımlık bir video optimizasyonu ile hedeflediğiniz kitleye rahatça ulaşabilirsiniz.  

Gelişen teknolojiye her geçen gün yeni bir şey eklenmesiyle birlikte, sosyal ağlar insanların bilgi arama şeklini her zaman olduğundan fazla değiştirdiğini unutmadan hareket etmek gerekiyor. İnsanların bilmediği ve öğrenmek istediği bir bilgi hakkında yol göstermesi için ilk önce Google ‘a başvurur ve aradığı içerik hakkında o içeriğin nasıl yapıldığı ile ilgili detaylı bir anlatım, videolar, görseller görmek ister. Bunu en iyi şekilde sunan web sitesi SEO da başarı sağlar. O nedenle siz de anahtar kelimelerde SEO çalışması yaparken kullanıcı ne görmek ister, nasıl bir sayfa görürse uzun süre kalır ve kaliteli vakit geçir bunu düşünerek hareket etmelisiniz.  

Bunu yaparken de içerik kirliliğinden arınıp daha fazla dikkat çekmek için kaliteli ve temiz içerikler üretmekte fayda var.  Çünkü Google’ın arama algoritması, web sitelerinin içeriğini analiz ederken birçok faktöre bakar. Bunlar arasında uzmanlık, yetkililik, güvenilirlik ve deneyim (EEAT) yer alır. Bu faktörler, arama motorunun içeriği sıralamak için ne kadar doğru, dürüst, güvenli olduğunu anlamasına yardımcı olur.

Son zamanlarda Google bu kavramların yanına bir yenisini daha ekledi: Deneyim. Bu yeni kavram yazarın veya web sitesinin ana içerikte doğrudan deneyime sahip olup olmadığını değerlendirmesine katkı sağlayacaktır. Bu da demek oluyor ki bilgilerinizin doğruluk payı da artık daha önemli bir hale geldi. Temiz içerikler ürettikçe daha çok ön plana çıkıp tercih edilmeye başladığınızda, paylaştığınız içeriklerin devamlılığını sağlayarak gündemdeki yerinizi korumalısınız.

Öneri içerik : SEO için reklam metinleri oluşturma

Site içi Linkleme Nasıl Yapılır?

Site içi linkleme Google’ın sitenizin temel yapısını ve sayfalarınız arasındaki ilişkiyi anlaması açısından çok önemli bir yere sahiptir. Ayrıca web sitenizin kullanıcı deneyimini iyileştirmeye ve arama motoru sıralamanızı artırmaya yardımcı olabilir. Özellikle anahtar kelime odaklı site içi linkleme yapmayı ihmal etmemelisiniz.

Vazgeçilmez Adım: Site Hızı Optimizasyonu Ne İşe Yarar?

Site hızı sağlıklı bir SEO çalışması için vazgeçilmez bir adımdır. Elbette ki sitenizin daha hızlı açılması ve hızlı sayfa geçişlerine sahip olması gerekiyor. Bunun için sitenizin altyapısının, hostinginin iyi olmasının yanında görsel boyutlarınızın ve içeriklerinizin de buna göre optimize olması gerekiyor. Düzenli olarak site hızınızı ölçmeli ve buna göre iyileştirmeler yapmanız gerekiyor.

Backlink Uygulaması Nedir?

SEO yaparken başarılı olmak için gereken bir diğer adım ise backlink uygulamalarıdır. Backlink bir internet sitesinin başka bir siteye vermiş olduğu, herhangi bir sayfasında banner veya metin bağlantısı bulunması durumunda arama motorlarında değerinin yükselmesini sağlayan bir sistemdir. Ayrıca bu sistem, arama motorlarının sitenizi değerlendirmesinde önemli bir faktördür. Kaliteli ve ilgili backlinkler, sitenizin arama motoru sonuç sayfalarında daha yüksek sıralamalar elde etmesine yardımcı olabilir.  

Backlink profili, arama motorlarına sitenizin önemini ve popülerliğini gösterir. Her yerde olduğu gibi bu sistemde de bilgi güvenliği önemli bir yere sahiptir. Backlink almak ve backlink çalışması yapmak için son derece doğru adımlar atmak gerekiyor eğer çok fazla veya kalitesiz backlink alırsanız siteniz Google gözünde itibar kaybederek ceza alabilir ve sıralama kaybı yaşayabilirsiniz. Bu durumda sizi bir adım geriye götürebilir.

Site Optimizasyonu Ne Zaman Yapılır ve Faydaları Nelerdir?

Site optimizasyonu ürettiğiniz ve paylaştığınız içerikler hakkında hedeflediğiniz eylemleri gerçekleştirmek için optimize edilmiş bir web sitesi oluşturmanıza yardımcı olur. Bunu yanında rekabetin yüksek olduğu online ortamda site optimizasyonu rakiplerinizden öne geçmenizi sağlar. Site içi SEO çalışmaları genellikle site kurulurken yapılır ve düzenli kontroller ile iyileştirmeler yapılarak süreç ilerletilir.

Sabırlı Olun:  

SEO ‘ ya önem verip yazımızda bahsettiğimiz adımları takip ettiğiniz sürece yavaş yavaş yükseldiğinizi ve rakiplerinizi geride bıraktığınızı görmeye başlayacaksınız. Tüm bu sürecin zaman alacağını ve sabırlı olmanız gerektiğini de unutmamanız gerekiyor.

Bu yazımızda size SEO çalışmaları ile ilgili bilgiler vermeye, nasıl yapıldığını, neler yapılarak öğrenilebileceğinden bahsettik. Eğer siz de kendi firmanız için SEO çalışmaları yapmak istiyorsanız Grower ile tanışabilir, Grower’ın sizin verilerinizi, rakiplerinizi ve sektörü inceleyerek yaptığı analizlerle yapılması gereken SEO aksiyonlarını size tarif ettiği size yönlendirdiği ve sizin için otomatik olarak anahtar kelime bulduğu sistemi ile tanışabilirsiniz. Heyecanla bekliyoruz.

Pazarlama, iş geliştirme ve markalaşma alanında öğrendiklerimi Grower blog bölümünde aktarmaya ve ilham olmaya çalışıyorum.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xlogopng

Pazarlama çalışmalarını hızlandır,
işini büyüt

Grower’ın yapay zeka odaklı iş büyüten teknolojisi ile tanışarak pazarlama çalışmalarını bir üst seviyeye çıkar.

growerlogosu

Copyright © 2023 | Pazarlama dünyasını değiştirmek için kurulduk.